Ledový čaj rhoeco: ideální osvěžení pro letní měsíce

Léto je v plném proudu a tropické teploty vám nemusí bránit v popíjení osvěžujících bylinných čajů rhoeco! Ukážeme vám dva způsoby, jak si vychutnat studený bylinný nápoj v horkých dnech.

Cold brew

Cold brew je snadný, jemný a lahodný způsob, jak získat to nejlepší z lístků čajové směsi a připravit chladivý nálev, který postupně uvolní všechny chutě a vůně bylinného čaje. Brzy si bez něj nebudete umět svůj letní den ani představit.

Naplňte láhev se širokým hrdlem vlažnou vodou a vhoďte do ní bylinky. Na jednu sklenici vody budete potřebovat 1–2 lžičky čajové směsi. Pro co nejúčinnější vylouhování propláchněte bylinky malým množstvím vroucí vody, než je přidáte do láhve. Tím je také účinně očistíte.

Láhev s nálevem nechte v ledničce vylouhovat 8–12 hodin. Sceďte a podávejte.

Pokud máte rádi sladké, klidně si cold brew přislaďte svým oblíbeným sladidlem (třtinovým cukrem, medem nebo stévií), ale nejprve nálev ochutnejte. Studená příprava vylouhuje z bylinek více jejich přirozeně sladké chuti, takže možná vůbec nebude potřeba!

Ledový čaj

Dejte do hrníčku 6–8 gramů oblíbené bylinné směsi a zalijte horkou vodou (95 °C). Nechte louhovat 8–10 minut a pak zceďte. Smíchejte čaj se stejným množstvím chladné vody a nalijte do sklenice s ledem. Led a voda jej naředí, proto se nebojte prvotní výluh udělat silný. Podle chuti můžete osladit.

Spolu s ledem lze do sklenice ledového čaje přidat snítku máty, rozmarýnu, levandule nebo jiné bylinky. Zkuste také plátky citronu, případně kousky jiného ovoce.

Zbytky po vyluhování nevyhazujte! Díky vysoké kvalitě čajů rhoeco z nich můžete vyrobit i druhý nálev, který bude o něco slabší, ale pořád velmi osvěžující. Bylinky pouze nechte louhovat o něco déle.

Dobrou chuť!